Autocross Verslagen     Autocross Reports

Verslagen mogen steeds ingediend worden via proflexfonzie@telenet.be

 

VeKa Nederlands Kampioenschap Autocross Koudum 2 september 2006

 

Begin mei stonden we nerveus langs de lijn in Baarle Nassau voor de eerste wedstrijd van NK seizoen 2006. Nauwelijks 4 maanden later weten we alweer veel meer over het verloop van het seizoen en staan we weer nerveus langs de kant. Nu voor de laatste NK in het Friese Koudum van het VeKa NK autocross 2006.

Jetze Heeres, voormalig Superklasse rijder, en zijn club Superklasse Noord hadden net als in 2004 (Hindeloopen) de eer deze laatste wedstrijd te mogen organiseren.

Aangezien de wedstrijd in Hindeloopen toen nogal wat kritiek heeft gekregen was het de Superklasse Noord wel wat aangelegen deze wedstrijd goed te laten verlopen.

Friesland staat normaal bekend om zijn prachtige kleibanen maar in dit gedeelte van de provincie is het zand wat de aarde bedekt. Vandaar dat er een mooie maar zware zandbaan was uitgezet. Een lange baan met redelijk harde rechte stukken en boterzachte bochten lag op de 156 deelnemers te wachten.

Op voorhand was beslist dat de finales om 17.30 uur begonnen moesten zijn daar anders de manches de uitslag zouden bepalen. Dat zou natuurlijk een anticlimax zijn daar er in 4 klassen nog volop gestreden moest worden voor de definitieve beslissingen.

 

Een totaal andere baan dus als de laatste grote wedstrijd de Europokal in het Belgische St. Lenaarts. Een desillusie zou je het haast gaan noemen maar zoals St. Lenaarts bestaat er geen 2e baan.

Je ziet weer een duidelijke schifting ontstaan in het deelnemersveld. Bruno van Landuyt staat op dit moment 2e in klasse 8 van de Europokal en slechts 8e in het NK. Mede hierdoor en de enorm lange reis had hij besloten het materiaal te sparen. Per slot van rekening is de laatste Europokal aankomend weekeinde in St. Vith.

Peter Lambrechts heeft nog steeds geen nieuwe Honda motor gebouwd en hopen we volgend jaar dan maar weer terug te zien.

Ik kan me de laatste jaren geen NK voorstellen zonder Patrick Cleys. Deze NK was daarom gedenkwaardig daar hij er niet was. Net voor de EP in St. Lenaarts had zich een koper voor zijn versnellingsbak gemeld. Het was direct verkopen of anders ging de koop niet door. Cleys slecht in de EP cyclus en 6e in het NK koos voor de verkoop van zijn bak. Hierdoor kan er dit jaar dus geen wedstrijd meer worden gereden. Gelukkig is het zijn eigen keuze. Hierdoor was er dus geen enkele deelnemer in de Sprint 2000 klasse.

Aangezien Patrick Mommen het hele jaar geen NK’s heeft gereden waren alleen Sooi Ermens en Eric Roodhooft gekomen om de Belgische vlag te verdedigen.

 

Verkiezingen

Nu het NK seizoen ten einde is zal binnenkort de verkiezing coureur- nieuwkomer- en team van het jaar gaan plaatsvinden. De eerste aanzet van de coureur van het jaar wordt bepaald door het totale aantal behaalde punten in de eindstand van het NK klassement. Via internet zal binnenkort gestemd kunnen worden en kun je dus stemmen op je favoriete coureur. Via een bepaalde formule wordt dit allemaal omgerekend en komt de uiteindelijke coureur van het jaar uit de bus.

Voor de rookie en het team van het jaar kunnen ook stemmen uitgebracht worden. Een rookie is een nieuwkomer in een bepaalde klasse of een junior. Gek gezegd kan Willem Snijder dus als een Sprint 2000 rookie worden gezien daar hij dit jaar voor het eerst in deze klasse deelneemt.

Meer informatie volgt binnenkort via www.autocross.nl zodat je compleet op de hoogte blijft.

 

Keverklasse

Sooi Ermens begon het NK niet zo sterk. In de 1e manche reed hij naar een 6e plaats. In de 2e en 3e manche stelde hij echter zijn kanditatuur voor de dagoverwinning met 2 eerste plaatsen. Hiermee was de pole voor hem zodat hij als eerste zijn startplaats mocht kiezen.

De spanning was te snijden na de 3 manches daar bij winst van Kemper of Brink hun kampioen zouden worden. Iets wat Kemper in een finale nog niet gelukt is dit jaar. In de manches reed Kemper ijzersterk en had net zoveel punten behaald als Ermens op de pole en Klaster op de 3e plaats. Brink complementeerde de eerste rij met een 5e plaats. Zenuwachtig zullen de 2 kemphanen op de eerste rij hebben gestaan. Vooral bij Brink zullen de billen flink tegen elkaar geknepen gezeten hebben gezien de valse start vorig jaar in Kotten. Ook toen was Brink 1 van de kampioenskandidaten. Thuisrijder Jemke Veenstra stond ook op rij 1 en had in het kampioenschap niets meer te zoeken maar wilde ook wel eens de smaak van een overwinning proeven. Zo ook voormalig Nederlands kampioen Sooi Ermens staat nog steeds zonder overwinning in een finale. Met deze gedachte in het achterhoofd wilde hij alles op alles zetten om dit eens recht te zetten.

De starter liet het licht snel op groen springen zodat er geen valse start inzat deze keer. De complete voorste rij stormde op de eerste bocht af en de kopstart was zowel voor Jemke Veenstra als Sooi Ermens. Voor Lammert Brink was er een hachelijk moment in de eerste bocht. Balancerend op 2 wielen wist hij een koprol net te voorkomen. Dit bracht hem op de 6e plaats. Niets aan de hand ware het niet dat Gerald Kemper direct achter Veenstra en Brink had aangesloten. Het verschil was nu dus 3 plaatsen en het puntverschil kwam daarmee op 6 en dat was teveel voor Brink om kampioen te kunnen worden. Aan de kop van het veld ontstond er een prachtige strijd tussen de gele kever van Veenstra en de groene R-Power kever van Ermens. Wat Sooi Ermens ook probeerde hij kreeg zijn kever maar niet langs die van Veenstra heen gereden. Teleurgesteld was Ermens achteraf met zijn 2e plaats. Veenstra was dolgelukkig met zijn overwinning. De gelukkigste man van het veld was Gerald Kemper. Door zijn 3e plaats mag hij het 401 bordje in 2007 op zijn kever gaan plaatsen. Lammert Brink eindigde op de 6e plaats en kon Kemper dus geen moment bedreigen. Teleurgesteld dat hij weer geen kampioen is geworden in 2006 kan hij zich troosten met de gedachte dat 2x achter elkaar een 2e plaats een hele mooie prestatie is.

Achter de eerste 3 eindigden Johan Zomer en Jan-Paul Klaster op de plaatsen 3 en 4.

Door zijn 2e plaats in de finale was de 6e plaats in het eindklassement van het NK voor Sooi Ermens.

         1        417     Jemke Veenstra

         2        496     Sooi Ermens

         3        407     Gerald Kemper

         4        408     Johan Zomer

         5        405     Jan-Paul Klaster

Kampioenschap 2006

         1        407     Gerald Kemper         137

         2        402     Lammert Brink 128

         3        408     Johan Zomer           125

         4        405     Jan-Paul Klaster       124

         5        414     Marco Raben           108

         6        496     Sooi Ermens            105

 

Sprint 1600

Bij het Mustang team in Pulderbos is de afgelopen week koortsachtig gewerkt aan de Hayabusa motor. De problemen met het blok konden maar niet gevonden worden. Zit het nu in de computer of zijn er spanningsproblemen? Met dit vraagstuk werd koortsachtig naar de oplossing gezocht. Er is in ieder geval iets gevonden dus reisde het Mustang team hoopvol af naar de laatste NK.

Vanaf de voorste rij in de eerste manche reed Eric naar een keurige 3e plaats. Als hij dit vol kon houden was er nog wel wat mogelijk om te stijgen in het eindklassement. De stijgende lijn werd niet voort gezet in de volgende manches daar er slechts 2x een 8e plaats werd behaald. Zijn startplaats voor de finale kwam hiermee uit op 7.

Helaas voor de sympathieke Vaillant verkoper zijn de problemen in de Hayabusa nog steeds niet gevonden.

In de Sprint 1600 waren maar 11 deelnemers. Dat betekende dus dat er maar 1 deelnemer niet in de finale zou zitten. Ed van Asten de winnaar van Ruurlo was deze ongelukkige die er buiten viel. Hierdoor had van Asten zijn kansen op de 2e plaats in het eindklassement niet meer in eigen hand. Het zou dus van John van der Coelen afhangen wat zijn definitieve plaats in het eindklassement zou worden. Lager als een 3e plaats kon hij niet eindigen.

In de voorronden maakte André Bouwmeester weer eens een aardige koprol. Bij het uitkomen van bocht 2 ging het mis voor hem. Net over de greppel heen bleef de auto hangen. Dat was maar goed ook want hier begon direct een sloot waar nog water in stond.

Frank Oomen, die zijn auto te koop heeft staan, stak de hele dag in een bloedvorm. De pole was dan ook voor hem en zo was ook de kopstart. John Lagodny, met de titel al op zak, hoefde het maar rustig aan te doen en had in de manches ook niet overtuigend gereden. In de finale zat hij toch vlak achter Oomen maar moest hem toch laten gaan. In zijn spiegel zag hij continu de blauwe JvdC sprinter van John van der Coelen. De snelle Honda rijder probeerde van alles om de rode leeuw achter op de Lagodny sprinter te verschalken. Bijna lukte het hem maar bij het uitkomen van bocht 4 hield Lagodny de deur strak dicht. Dit resulteerde in een tochtje door de greppel voor de snelle inwoner van Baarlo. Na 1 ronde wist van der Coelen toch weer aansluiting bij Lagodny te vinden maar dat was ook het maximale haalbare voor hem. Door deze 3e plaats was de 2e plaats in het eindklassement voor hem met 1 punt voorsprong op Ed van Asten.

Eric reed voor wat hij waard was en maakte geen enkele fout deze keer en wist gelukkig de finale tot een goed einde te brengen. Helaas voor hem zat er niet meer in dan een 8e plaats. Daarmee was Eric dan ook niet tevreden. Gezien de problemen met de motor gaat hij zich nog beraden of deelnemen in St. Vith wel zinvol is.

Frank Oomen reed naar een snaar strakke overwinning en dat is weer goed voor het zelfvertrouwen. In de openingswedstrijd in Baarle Nassau wist hij een 2e plaats te scoren en kwam daarna in de neerwaartse spiraal terecht. Opvallend was ook het optreden van Roland Dekkers. Het gehele jaar een beetje onzichtbaar gereden was hij nu ook zichtbaar opgelucht na zijn 4e plaats in Koudum. Bouwmeester en ter Maat hadden beide nog zicht op de 5e plaats in het eindklassement. Bouwmeester had hiervoor de beste papieren en moest ervoor zorgen dat ter Maat niet verder dan 1 plaats voor hem eindigde. Bouwmeester kreeg dit voor elkaar door als 7e net achter ter Maat te eindigen. Door een 3e plaats in Ruurlo had hij een beter resultaat als ter Maat en wist zo de 5e plaats met evenveel punten als ter Maat veilig te stellen.

De kampioen van vorig jaar, Edwin Tolkamp, heeft het hele jaar een bijrol gespeelt en eindigde in Koudum als 5e. In het eindklassement moet de 1 volgend jaar door een 4 vervangen worden.

In het eindklassement scoorde Eric Roodhooft een 9e plaats net 1 plaats voor Bruno van Landuyt.

         1        305     Frank Oomen

         2        302     John Lagodny

         3        315     John van der Coelen

         4        308     Roland Dekkers

         5        301     Edwin Tolkamp

Kampioenschap 2006

         1        302     John Lagodny          151

2        315     John van der Coelen 137

         3        328     Ed van Asten           136

         4        301     Edwin Tolkamp         121

         5        306     André  Bouwmeester 111

         9        310     Eric Roodhooft         89

         10      327     Bruno van Landuyt   84

Sprint 2000

Willem Snijder was de te kloppen man in Koudum. Na de eerste manche zag het er niet zo rooskleurig uit voor de stukadoor uit Zuidwolde. Een 7e plaats sprak nog niet echt tot de verbeelding. Met overwinningen in de 2 volgende manches stelde hij orde op zaken en stelde tevens de pole veilig. Snijder lag dus op koers voor het kampioenschap. Vorig jaar in Kotten lag hij dit ook maar toen gooide zijn versnellingsbak roet in het eten.

De eventuele andere titel kandidaten Freek Gussinklo en Denny Verberk wisten dus wat hun te doen stond. Verberk stond 2e na de manches en Gussinklo slechts 7e.

Opvallend detail in de Sprint 2000 klasse is dat niemand uit de top 5 van vorig jaar kansen had op de titel in 2006. Snijder deed wat van hem verwacht werd in de finale. Na de kopstart gaf hij de Honda flink de sporen en reed naar een welverdiende overwinning. Door deze overwinning was ook de Nederlandse titel in de 2 liter klasse voor hem. Het is jammer dat Henk van der Hart niet het gehele seizoen in de vorm stak van de laatste tijd. Het lijkt of hij zijn wilde rijstijl achter zich heeft gelaten en zich meer concentreert op het rijden. In Ruurlo was een 3e plaats voor hem weg gelegd en nu zelfs een 2e plaats. Denny Verberk (11e) zat er net als Peter Versluis (9e) niet goed bij in de finale. Versluis kende ook al dramatische voorronden maar Verberk echter niet. Toch wisten beide nog wel een top 5 klassering te behalen in het eindklassement. Voor Verberk was het extra zuur daar hij zo zijn bijna zekere 2e plaats zag veranderen in de 4e. Hierdoor kon het tussen Bennie Fielt en Freek Gussinklo dus nog aardig spannend worden wie er 2e in de eindstand zou gaan worden. Fielt slaagde er echter niet in om Akkermans te passeren en kreeg het in de laatste ronden zelfs nog aan de stok met Pieter Molenaar. Gelukkig voor Fielt kende Molenaar nog een hachelijk moment in de laatste ronde anders had hij de strijd om plaats 7 ook nog verloren. Gussinklo eindigde op de 5e plaats en haalde hierdoor net genoeg punten om Fielt met 1 punt voorsprong te verslaan in de strijd om plaats 2 in het eindklassement.

De meest opvallende rijders die zowel in de manches als in de finale voorin te vinden waren kwamen uit het midden en het oosten van het land. Addie Prins in de oranje Verweij sprinter reed naar een knappe 3e plaats net voor Erik Nijkamp.

Rookie Will-Jan Verhoeven sloot zijn eerste, en misschien ook direct laatste, jaar af in de greppel. In de eindstand behaalde hij dan uiteindelijk de 10e plaats.

         1        131     Willem Snijder

         2        146     Henk van der Hart

         3        231     Addie Prins

         4        137     Erik Nijkamp

         5        108     Freek Gussinklo

Kampioenschap 2006

         1        131     Willem Snijder 153

2        108     Freek Gussinklo        125

         3        107     Bennie Fielt             124

         4        119     Denny Verberk         123

         5        106     Peter Versluis          103

         6        102     Patrick Cleys           98

 

 

Na deze enerverende dag waar de regen gelukkig wegbleef konden we terugkijken op een prachtig NK seizoen 2006.

Laten we hopen dat Jan en Peter Versluis (VeKa) dit ook vonden en zodoende de TV uitzendingen voor 2007 weer gaan rondmaken. Dit daar de VeKa Group het van jaar tot jaar zou gaan bekijken.

Door de vroege afloop van de wedstrijden (17.45h) was er nog genoeg tijd over om gezellig te socializen in het rennerskwartier. Dit heb ik dan ook gedaan om met vele rijders de conclusie te trekken dat we het nu alweer missen. Gelukkig moeten er nog 2 TV uitzendingen komen.

Chapeau voor alle mensen, clubs, sponsoren en het BSAC die het allemaal weer mogelijk gemaakt hebben om dit NK circus te organiseren in 2006.

Kort samengevat het was weer een bar best NK met super kampioenen.

Tot 2007 dan maar.

 


 

VeKa Nederlands Kampioenschap Autocross Ruurlo 5 augustus 2006

 

Midden in de zomervakantie heeft de ACCLa zijn tweede NK van dit seizoen gepland. Na Lochem stond nu Ruurlo op het programma. In de aanloop van het NK was het weer erg wisselvallig geweest met erg veel regen op vele plaatsen in het land. Ruurlo was hiervan verschoond gebleven tot vrijdagavond 19.00 uur. De hemelsluizen werden geopend en de baan in Ruurlo kreeg de volle laag. Het rennerskwartier was om deze tijd al voor de helft gevuld en van afgelasting kon geen sprake meer zijn. Na wat extra tractoren ingeschakeld te hebben verliep alles langzaam maar op rolletjes. Voor degene die nog later kwamen werd zelfs een hoger liggend stukje terrein ingericht als rennerspark.

Gelukkig waren de weersvooruitzichten voor de grote dag van de ACCLa van Gerard Gotink wel goed.

 

Aangezien de afgelopen vakantie periode hebben we geen achter liggende info kunnen vergaren van wat het gros van de rijders heeft gedaan in de tussenliggende grote wedstrijden.

 

De baan in Ruurlo is in 2004 al eens eerder het toneel geweest voor een NK en zelfs een EP. Voor de NK lag er toen een hele grote vierkante baan. Aan een zijde van de baan kon maar publiek en daar stond zelfs het schiet gebouw van de plaatselijke schietvereniging.

Nu was er ook maar aan een zijde plaats voor het talrijk opgekomen publiek. Het schiet gebouwtje echter was gelukkig wel verwijderd wat extra kijkgenot opleverde.

Ook nu lag er weer een vierkante baan met een chicane in het gedeelte waar het publiek stond. De finish lag op een wat eigenaardige plaats. Op het einde van het 3e rechte stuk stond de man met de vlag. Uiteindelijk wel weer begrijpelijk daar er hier het meeste plek was voor de jurybus.

De baan was groot en ongelooflijk zwaar zand lag er als ondergrond. De meeste rijders vergeleken de ondergrond met Baarle Nassau en dan nog en stapje zwaarder.

 

De vakantie periode had uiteraard zijn invloed op het deelnemers aantal. In totaal “maar” 185 deelnemers. Ook zijn er nu meerdere rijders die de EP wedstrijden voorrang geven boven de NK wedstrijden. Dit heeft puur met het feit te maken dat ze denken geen aanspraak meer te kunnen maken op een goed resultaat in het NK.

In de juniorklasse was het verschil het meest opmerkelijk hier waren er namelijk maar 20 terwijl bij de andere NK’s het aantal rond de 30 lag.

De overige klassen waren ook goed gevuld zodat er behalve voor de Superklasse zelfs sprake was van een kleine finale.

         1        611     André Verweij

         2        604     Nico Breederland

         3        628     René van Vliet

         4        609     Miranda Berenschot – Boevenbrink

         5        615     Richard Kools

 

Keverklasse

In de voorronde liet Sooi Ermens zien redelijk met de baan uit de voeten te kunnen. Hij behaalde daarin net niet genoeg punten om zich voor de finale te plaatsen. Maar Sooi ging er in de kleine finale eens goed voor zitten en won deze. Als 13e in de finale is niet de beste plek maar het is altijd beter als geen finale plaats.

De finale van de keverklasse kende een complete herstart door een harde rol van Patrick Boessenkool net na de eerste bocht. Dat was jammer voor Arjan Stokkink die de eerste kopstart had. De tweede maal was het de snelle Peugeot rijder Jan-Paul Klaster die iedereen in het stof liet bijten inclusief de weer mee gestarte Boessenkool. Johan Zomer maakte dit alllemaal niet meer mee. Met een lekke koppakking was hij al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Hiermee kan hij het kampioenschap waarschijnlijk wel vergeten.

In de kop van het veld was niet veel strijd te bekennen waardoor Klaster gestaag aan een aardige voorsprong kon werken. Stokkink heeft de complete finale in de achtervolging gereden maar kon geen vuist maken. Door het late tijdstip was het zicht al een heel stuk afgenomen. Hierdoor zag Frits de Haan bij het uitkomen van de chicane een andere kever over het hoofd en reed er pardoes overheen. Dit had een code rood tot gevolg. Aangezien meer dan 75% van het aantal ronden was afgelegd betekende dit einde finale. Vanuit de kleine finale was het Sooi Ermens die was door gekomen. Hij reed de beste finale van allemaal met de groene R-Power kever. Van de laatste rij wist hij namelijk een gedegen 5e plaats te scoren. Gerald Kemper zit op titel koers en heeft als enige zijn kansen in eigen hand zonder afhankelijk te zijn van een ander resultaat. Rijdt hij bij de eerste 2 is hij kampioen. Wordt hij echter 3e en Lammert Brink wint in Koudum is Brink de nieuwe kampioen. Tevens hebben Klaster en Zomer nog een kans op de titel. De keverklasse gaat in Koudum dus enorm spannend worden.

1        405     Jan-Paul Klaster

2        409     Arjan Stokkink

3        407     Gerald Kemper

4        402     Lammert Brink

5        496     Sooi Ermens => 9e in de tussenstand

 

Sprint 1600

Bruno van Landuyt liet de VW brullen over het Ruurlose zand. In alle 3 de manches was de automonteur uit Aalst telkens voorin te vinden en stond eerste rij in de finale.

Eric Roodhooft kende vele problemen in dit NK weekeinde. De motor liep alleen maar goed bij lage toerentallen. Dat is juist niet waar de Hayabusa motor voor geschikt is.

Een plaats in de kleine finale was zijn deel. Dit was mede te danken aan het lage deelnemers aantal van 18 in de 1600 klasse.

De kleine finale was ook niet goed daar het probleem in de motor niet gevonden kon worden. Deze race was er een om snel te vergeten voor Eric. Na een aantal ronden verloor hij de macht over het stuur en belandde hij in de greppel. Hij kon toch nog 10 punten mee naar Pulderbos nemen met zijn uiteindelijke 14e plaats. In de tussenstand staat Eric nu op een 9e plaats.

De kopstart in de finale was voor de pas getrouwde Ed van Asten. John Lagodny zat direct achter hem maar heeft nooit aan willen dringen daar een 2e plaats hem aan de NK titel zou helpen. Bruno van Landuyt had er ook zin in maar op de 3e plaats raakte hij direct in de greppel. Op miraculeuze wijze wist hij er toch uit te komen en bleef hiermee 3e. De volgende ronde deed de auto het niet meer en zette hij de auto stil. Na bijna 1 volle ronde stil te hebben gestaan ging hij toch weer in de achtervolging. Na 9 ronden jagen zat hij weer achter de laatste rijder. Jammer voor hem ook al kon hij Johan Schoenmakers niet meer inhalen zo werd hij 10e. In de tussenstand staat Bruno nu op een fraaie 8e plaats. Hij kan nog redelijk stijgen bij een goede klassering in Koudum. Bij het NK wordt namelijk het laagste resultaat geschrapt en Bruno heeft al een slecht resultaatt staan.

Opvallend was dat de motorfietsen niet voorin mee konden strijden. Uitzondering op de regel vormt altijd John Lagodny maar de rest van de motorfietsen waren opvallend slecht op de zware baan in Ruurlo.

Ed van Asten pakte een start-finish overwinning maar maakt geen kans meer op de titel. John Lagodny eindige safe op de 2e plaats en nam de titel namens Paul Peters mee naar Luxemburg. André Bouwmeester liet eindelijk een goed resultaat noteren. In het Boldy team werd hier al het gehele jaar naar uitgekeken en eindelijk was er een podiumplaats tijdens de NK voor hem. Ook Herbert ter Maat boekte zijn beste resultaat tot nu toe met een mooie 4e plek. De winnaar van de afgelopen 2 NK’s, John van der Coelen, moest nu genoegen nemen met plek 5.

         1        328     Ed van Asten

         2        302     John Lagodny

         3        306     André Bouwmeester 

         4        304     Herbert ter Maat

         5        315     John van der Coelen

 

Sprint 2000

Het gaat niet het jaar van Patrick Cleys worden. Het begon in deze NK serie zo veel belovend met de ovewinning in Baarle Nassau. De 3 manches waren een beetje wisselvallend verlopen. Wel telkens goede resultaten maar niet zo constant als normaal. Toch gemakkelijke plaatsing voor de finale maar wel op rij 2. In de manches waren er wat problemen met de bak geweest en het Janssens team hoopte deze in de finale niet meer tegen te komen.

Henk van der Hart stak met kop en schouders boven iedereen uit in de manches met 3 overwinningen. De kopstart was voor Snijder die het in de manches niet veel slechter had gedaan overigens. In de 2e bocht was er een harde aanvaring tussen Peter Versluis en Denny Verberk. Beide konden zij hun wagens weer in het juiste spoor krijgen al was het bij Versluis allemaal erg nipt. In de volgende bocht was het voor Versluis einde verhaal. Na het optrekken van al het zand zagen we tussen de greppel en het midden terrein hangen. Patrick Cleys moest de auto niet veel ronden later met motor problemen ook al aan de kant zetten. Een probleem met een injector kabel zorgde voor deze problemen. Zo werd het aantal titel kandidaten al aardig verminderd.

Ondanks zijn mindere resultaat in Ruurlo staat hij nog 5e in de tussenstand. Er is nog wel een stijging in het klassement mogelijk bij een goed resultaat in Koudum. De 6e plaats in de eindstand is het slechts haalbare voor Cleys.

Snijder trok zich hier niets van aan en overklaste iedereen met een magistrale overwinning. Denny Verberk had geen schade aan zijn aanrijding over gehouden en wist de 2e plaats voor zich veilig te stellen. Manches killer van der Hart werd keurig 3e.

Door zijn overwinning heeft Snijder aan een 7e plaats in Koudum genoeg voor zijn eerste nationale titel in de 2 liter klasse. Snijder zal er nog niet helemaal gerust op zijn dat het allemaal goed komt. Vorig jaar bij de 1600 klasse zag het er ook zo uit maar ging tijdens de laatste wedstrijd in Kotten zijn bak kapot en weg was het kampioenschap.

         1        131     Willem Snijder

         2        119     Denny Verberk

         3        146     Henk van der Hart

         4        108     Freek Gussinklo

         5        107     Bennie Fielt

 

Qua weer was het een prachtige autocrossdag. Het enige buitje van een tiental minuten mocht de pret niet drukken. Het late tijdstip waarop de cross was afgelopen wel.

Het sectie bestuur en de clubs moeten maar eens in overleg om te zien waar het tijdverlies schuil gaat. In Koudum zijn we weer een maandje verder in de tijd en valt de duisternis nog eerder in. Hier heeft een eind tijdstip van 21.35h wel degelijk desastreuze gevolgen voor het NK verloop.

In de tussenliggende 4 weken is er nog een Europokal te rijden op de super kleibaan van St. Lenaarts in Belgie op 19 en 20 augustus.

Daarna op de 2 september de laatste en in 4 klassen alles beslissende strijd om de afloop van het NK 2006.

 


VeKa Nederlands Kampioenschap Autocross Visvliet 8 Juli 2006

Voor de meeste rijders is de reis naar het Groningse Visvliet de langste rit. Toch is de knetterharde kleibaan de reis altijd weer waard.

Na de eerste EP wedstrijden lijkt het of er een hoop rijders een keuze gaan maken zo halverwege het seizoen. Staan ze er in het NK niet al te best voor gaan ze voor de EP wedstrijden. Hopelijk is het dit jaar anders. Ipe Solle en zijn mannen hebben alles in het werk gesteld om alles tot in de puntjes te verzorgen.

De eerste EP in Terwolde was er wel een waar veel schade te betreuren was. De meeste schade was aan het materiaal. John Verberk was een van de weinige die lichamelijk letsel over hield aan deze wedstrijd. Hij brak op de zaterdag zijn linker duim bij een aanrijding op de baan. Dit weerhield hem er overigens niet van om afgelopen weekeinde deel te nemen aan het EK Autocross in Nova Paka. Voor een debutant reed hij een puike wedstrijd daar.

Theo Bruinsma, de sympathieke ondernemer uit Sijbrandaburen, reed zijn eerste wedstrijd van dit jaar in de auto van zijn zoon Hedser. Na het hele jaar al geploeterd te hebben met deze motor was er nu een groot gat het blok geslagen op de zondag.

Na deze adrenaline stoot is het wachten tot het TBS team weer uit 4 auto’s gaat bestaan gezien het enthousiasme wat Theo uitstraalde.

Motorpech had ook Peter Lambrechts van het Ludwig team. Na een aanrijding met Herrijk Hop ging de motor slecht lopen wat uiteindelijk resulteerde in een gapend gat in het onderblok.

Eric Roodhooft had op de zaterdag de handdoek al geworpen met een kapotte aandrijving. Patrick Cleys had na de finale van groep 9 een slecht lopende motor. Lagerschade leek hier de oorzaak van en ook de versnellingsbak was niet meer optimaal.

Na de afslag Friesche Palen gaan we het Kollumerland in op de grens tussen de provincies Friesland en Groningen. Als de snelweg alweer vele kilometers achter ons ligt komt het kanaal in zicht. Na de Friso fabriek in Stroobos weet je dat Visvliet eraan komt. De laatste uit de serie kleibanen ligt op de NK deelnemers te wachten voor wedstrijd 4 uit de serie van 6 van het VeKa NK 2006. Geen jubileum dit jaar voor de AutoCross Vereniging Opsterland. Dit houdt dan ook automatisch in dat de ovale baan met de ruime speedway bochten er weer ligt.

Het lijkt een gewoon doorsnee grasveld wat er voor ons ligt. De laatste jaren is echter gebleken dat er bij droog weer een bijna asfalt baan ontstaat als het gras eraf gereden is. Aan het einde van de dag staan normaal gesproken de bandensporen op de Groningse klei.

Voor de organiserende ACVO hebben dit jaar gelukkig wel een hoop aantal deelnemers de reis naar Visvliet aanvaard.

De ACVO kon dus zeer tevreden zijn met maar liefst 201 deelnemers. Note is wel dat er 32 deelnemers van de Juniorklasse bij waren. Deze klasse zat vorig jaar niet in de NK cyclus, en dit voordeel hebben alle clubs dit jaar al gehad.

De baan lag één kamp verschoven ten opzichte van 2005. Om aan de nieuwe baan reglementen te voldoen was de ovaal een beetje aangepast. De 2e bocht na de start was in een driehoek vorm gelegd om de afstand tot aan de startopstelling te kunnen waarborgen.

Keverklasse

In het rennerskwartier was er een soort van grens getrokken. Al onze landgenoten, 4 in totaal deze keer, stonden netjes bij elkaar.

Gelukkig was het R-Power team ook vertrokken naar het verre Noorden van Nederland in de persoon van Sooi Ermens. De gehele NK reeks gaat hij rijden.

Dat de 4e NK cross de beste tot nu toe zou worden voor Sooi kon hij ’s morgens nog niet vermoeden. Het was weer een zwaar deelnemersveld met 31 coureurs.

De bandenkeuze was ontzettend moeilijk daar de grip moeilijk te vinden was op de ruime kleibaan.

Er waren 2 manches die redelijk gingen met een 5e en een 6e plaats. De 2e manche was de beste met een 1e plaats tot gevolg. Na alles bij elkaar te hebben opgeteld was het ruim voldoende voor rechtstreekse plaatsing in de finale. De voorste rij was net iets te hoog gegrepen en zo belandde Sooi op plaats 6. Hij mocht dus als eerste kiezen voor een plaatsje op de 2e rij.

De kopstart in de finale was voor Arjan Stokkink die 1 bocht later alweer moest uitvallen. De eerste dus waar Sooi geen moeite meer voor hoefde te doen om hem in te halen. Sooi had niet zo’n goede start maar in ronden kon nog veel gebeuren. Ronde na ronde sloop Sooi naar voren en zo werden vele concurrenten verslonden. Na 9 ronden had hij er nog maar 3 over die voor hem zaten. Helaas mocht dat niet zo zijn. Met een 4e plaats in de finale kon de inwoner van Rijkevorsel niet ontevreden zijn.

1 408 Johan Zomer

2 402 Lammert Brink

3 407 Gerald Kemper

4 496 Sooi Ermens

5 428 Lammert Oord

Tussenstand

1 407 Gerald Kemper 100

2 408 Johan Zomer 98

3 402 Lammert Brink 87

8 496 Sooi Ermens 62

Sprint 1600

In totaal maar 19 inschrijvingen bij de 1600 sprinters en daarbij dus Bruno van landuyt en Eric Roodhooft.

Bij het Mustang team hadden ze een drukke week achter de druk. Teamcaptain Stefaan Raaymakers had er voor gezorgd dat er een nieuwe motor en aandrijving in elkaar gezet was. Na alle teleurstellende resultaten tot nu toe was het erop of eronder vandaag.

Eric Roodhooft, gespannen als altijd, had voor de start van de eerste manche al een paar Red Bull opgedronken. Dat hij vleugels had gekregen bleek aan het einde van het eerste rechte stuk direct na de start. Op het laatst zag Eric een gaatje en zette de Hayabusa erin. Vol in de rem werd ook de eerste heuvel in de bocht een beetje mee genomen en een vlucht was zijn deel. Gelukkig geen andere deelnemer geraakt en zelf ook geen schade. Resultaat een 5e plaats. In de overige 2 manches ging het alleen maar beter met de verse Hayabusa door een 2e en een 4e plaats te scoren. Ruim voldoende punten voor rechtstreekse plaatsing van de finale op plaats 7.

Bruno van Landuyt plaatste zich ook direct voor de finale. Met evenveel punten als Eric klasseerde hij zich als 6e. In de manches ging het wel aardig alleen de grip was het grootste probleem voor hem. Bruno was zo de last van vorig jaar kwijt. Hier kwam hij, met zijn nieuwe motor, niet verder dan bocht 1 daar er een gat insloeg.

In de finale was er direct een herstart. In het vele stof kwamen Eric Roodhooft en Edwin Tolkamp met elkaar in aanraking. Tolkamp kwam hierdoor op zijn zijkant in de greppel vast te zitten en kon er niet meer uit. Reden voor de baanposten om rood te geven. Geluk bij een ongeluk dus voor Roodhooft die aan het incident een kapotte schokbreker had overgehouden. Tijd voor reparatie was er en na de finale van de 2 liters konden ze zo allemaal weer opnieuw van start. Dit keer ging het allemaal goed. Bruno kwam als 3e uit de bocht en kon direct een aanval plaatsen op plaats 2. Dit lukte niet en de grip problemen voor van Landuyt leken verdwenen. Naarmate de finale vorderde bleek dit niet zo te zijn. Als een na laatste eindigde Bruno zo als 9e.

Eric Roodhooft liet het er niet bij zitten en ging er eens goed voor zitten. Hij ging laten zien dat er met een motorfiets ook op de klei rekening moet worden gehouden. Na alles gegeven te hebben lag hij uiteindelijk op een 4e plaats. Met nog 1 ronde te gaan moest hij deze plaats nog prijs geven en eindige op een zwaar bevochten maar verdiende 5e plaats. De wetenschap dat er meer inzit doet hem met een gerust hart naar de EP in Ledde afreizen.

1 315 John van der Coelen

2 302 John Lagodny

3 301 Edwin Tolkamp

4 328 Ed van Asten

5 310 Eric Roodhooft

Tussenstand

1 302 John Lagodny 120

2 328 Ed van Asten 104

3 315 John van der Coelen 96

7 310 Eric Roodhooft 76

8 327 Bruno van Landuyt 72

Sprint 2000

Peter Lambrechts was nog niet in staat deel te nemen. In Berlaar was nog geen nieuwe motor gestoken. Geen deelname voor hem dus.

Bij Patrick Cleys was er veel gebeurd aan de auto voor deze NK. De motor en de bak waren helemaal nagekeken en daar waar nodig gereviseerd. Om meer startsnelheid te krijgen was zelfs nog een aanpassing aan het frame gemaakt.

De aanpassingen leken dramatisch in de eerste manche. De wagen was niet op de baan te houden wat resulteerde in een 8e plaats. De volgende 2 manches was er iets heel bijzonders met Cleys. Als bij een wonder waren de wagen en de rijder weer een twee eenheid geworden. Beide manches werden in winst omgezet. Geen pole maar wel op de eerste rij namelijk op plaats 4.

Willem Snijder was de gehele dag al oppermachtig en de verwachting was dan ook dat hij direct de kop zou pakken. Cleys dacht hier heel anders over en pakte brutaal de kopstart.

Wat een prachtige gevechten leverden deze 2 coureurs in de eerste paar ronde. In een stofwolk in de 1e bocht hoorden we een harde knal. Iedereen vroeg zich af bij wie er een band klapte? Helaas voor Cleys was het bij hem. Na het nog een paar ronden te hebben geprobeerd liep de band uiteindelijk helemaal van de velg. Geen uitvallers dus eindigde Patrick op de 15e plaats. In Visvliet werd dus min of meer het kampioenschap vaarwel gezegd. In de tussenstand duikelt Patrick van de 1e naar de 6e plaats. Alle ander titel kandidaten kenden geen pech in de finale en liepen zo allemaal op hem uit.

1 131 Willem Snijder

2 155 Klaas Postma

3 107 Bennie Fielt

4 119 Denny Verberk

5 108 Freek Gussinklo

Tussenstand

1 108 Freek Gussinklo 98

2 131 Willem Snijder 96

3 119 Denny Verberk 94

6 102 Patrick Cleys 87

Het was een prachtige autocrossdag qua weer, niet te warm maar wel lekker zonnig, en het spannendste verloop van de finales in de NK cyclus tot nu toe.

De ACVO kan terug zien op een perfect verlopen NK. Een goede generale voor de clubcross die op 15 juli op dezelfde baan wordt gehouden.

De volgende NK cross is op zaterdag 5 augustus in Ruurlo en is de 5e wedstrijd uit de serie van 6. Extra spannend daar er in sommige klassen dus al een kampioen uit kan komen. In de tussenliggende periode staan er ook nog 2 Europokal wedstrijden op het programma.

 


 

VeKa Nederlands Kampioenschap Autocross Lochem 10 juni 2006

Na de vorige NK in Aalten is het allemaal nog lang onrustig gebleven in het rennerskwartier.

Hoofd van de Technische Commissie Peter Kuipers heeft zijn functie neergelegd. Naar verluidt na onenigheid over de nakeuring van een aantal auto’s uit de standaardklasse. Helaas voor het BSAC dat deze vakkundige autocross liefhebber de handdoek heeft geworpen. In de persoon van Herke Osinga heeft het BSAC gelukkig een opvolger gevonden als Hoofd TC.

Dan loopt er nog de C.A.R. zaak die Harrie van de Putten heeft aangespannen tegen de afkeuring van zijn auto. Hierover is nog geen uitspraak gedaan.

Het is altijd weer een vertrouwd gezicht als je komend vanaf de A1 over het Twentekanaal rijdt en de baan weer ziet liggen aan de rechterzijde. Dan weet je dat net hierna het doolhof met de grote bal komt welke door de windkracht altijd weer op een ander plekje ligt.

De zware zandbanen zijn de komende 2 NK’s even verleden tijd daar Lochem en Visvliet prachtige kleibanen zijn. Voor de motorfietsen in de Sprint 1600 klasse is het voordeel dus tijdelijk verdwenen. In deze klasse mag overigens Luxemburger John Lagodny nooit worden uitgevlakt. Afgelopen weekeinde tijdens het R.A.M.-festival heeft hij op mij een uitstekende indruk gemaakt.

Lochem gelegen in de prachtige Achterhoek is dit jaar gelukkig weer terug op de NK kaart. De ACCLa heeft het druk dit jaar want ook de NK op 5 Augustus in Ruurlo valt onder hun organisatie. Gerard Gotink, voorzitter van de ACCLA, en de zijnen hadden op voorhand alweer uitstekend werk afgeleverd.

De baan totaal onbekend bij Sooi Ermens, Eric Roodhooft, Peter Lambrechts en Bruno van Landuyt. Patrick Cleys heeft al wel een aantal keer op deze kleibaan gereden.

Van Landuyt heeft na de NK in Aalten overigens een rustige tijd gehad. Na afloop van de wedstrijd in Aalten heeft hij zijn kapotte versnellingsbak direct bij A&P gelaten. Op vrijdagavond heeft hij de bak rustig in kunnen bouwen om zo naar meer fortuin op zoek te gaan.

De baan ligt er zoals verwacht weer prachtig bij. Een baan waar in het verleden al heroïsche gevechten zijn geweest. Bij Lochem denk ik steeds terug aan de prachtige kampioensstrijd tussen Frank Oomen en Marcel Schoo alweer een aantal jaar terug. Ook de crash tussen Johnny Hakvoort en Gerrit Nap staat nog in mijn geheugen gegrift.

De start was weer aan het begin van het rechte stuk. Hierdoor is de bocht voor start/finish uiteraard weer een beetje aan de krappe kant. De baan aan de overzijde was volgens een hoop rijders veel te smal, maar ja het liefst willen ze met 15 tegelijkertijd door de chicane kunnen rijden

Gelukkig waren er voor de organiserende ACCLa een hoop aantal deelnemers naar Lochem gekomen namelijk precies 200. Hiervan waren er al zo’n 140 op de vrijdagavond aanwezig.

De meeste van de "afgekeurden" in Aalten hebben toch de zin gevonden om hun auto nu wel aan de reglementen aan te passen. Al waren er ook nu weer die rechtsomkeert konden maken. De meest prominente hiervan waren Henk Bok, Björn Wichers Schreur en Thijs-Jan Klompmaker.

Keverklasse

In de 1e manche ging Jasper Pouw erg hard over de kop in de chicane. Na de zeer harde landing reed hij zelfs nog een stukje door met zijn auto. Dit duidde erop dat het niet helemaal goed was met hem. In de ziekenwagen werd hij onderzocht en hierna werd besloten om hem naar het ziekenhuis over te brengen. Hopelijk heeft Jasper geen nadelige gevolgen aan zijn klap over gehouden.

Sooi Ermens had een goede dag met de R-power kever. Van de 33 gestarte plaatste hij zich rechtstreeks voor de finale.

In de 1e manche was hij rustig begonnen op de voor hem onbekende baan en eindigde daarin als 6e. Daarna liet hij de Nederlanders zien de baan onder de knie te hebben en finishte twee maal als 2e. Op de tweede startrij mocht hij voor de finale als eerste een plaats gaan uitkiezen vanwege zijn 6e plaats.

In de finale was de start van Sooi goed. Hij kon aardig mee komen met de snelle Nederlanders. Na een paar ronden was het over en uit voor de inwoner van Rijkevorsel en moets hij de auto met problemen aan de kant zetten. Doordat er al 2 voor hem waren uitgevallen was de 13e plaats uiteindelijk voor hem.

Marco Raben

Gerald Kemper

Jan Paul Klaser

Harm Eesinge

Richard van Schaick

Sprint 1600

Het was eindelijk weer eens een baan voor de automotoren. En na dit geweld te hebben gezien belooft het wat voor de komende EP in Terwolde. De mannen die daar al jaren vooraan rijden in de klasse 8 maakten vandaag de dienst uit in Lochem.

Eric Roodhooft was er helemaal klaar voor vandaag. Op de vrijdagavond was hij file vrij naar Nederland gereden en dat maakte hem lekker relaxed.

In de eerste twee manches ging het goed maar telkens in een van de laatste ronden maakte hij een draaier. Hierdoor twee maal niet gefinished. In Nederland is dat niet zo erg want dan krijg je toch de punten voor de klassering. In de eerste manche leverde hem dat met uitval de 9e plaats op. Zijn uitval in de tweede manche resulteerde in 0 punten. De wedstrijdleiding had geconstateerd dat Eric met 4 wielen buiten de baan was gekomen. Vanwege het deelnemers aantal van 21 resteerde Eric niets meer dan de 3e manche uit te rijden en de baan beter onder de knie te krijgen. Dat lukte hem en als laatste werd hij aan de kleine finale toegevoegd.

In de kleine finale liet hij de Hollanders zien hoe het moest. Vanaf de 2e rij reed hij al direct naar de 4e plaats. Nog niet genoeg want alleen de eerste drie gaan maar over naar de finale. Na de uitval van Johan Schoenmakers was de 3e plaats bereikt. Er werd ook nog eens een tegenstander ingehaald en zo lag Eric tweede. Gerust was hij er niet op en bibberend en wel slaagde hij er toch in de 2e plaats te behouden en door te schuiven naar de finale.

Bruno van Landuyt kende al deze problemen niet, de bak was dus goed gemaakt en had zich heel gehouden. Met een tweede, vierde en nog een tweede plaats in de manches plaatste hij zich op de eerste rij in de finale.

Net voor deze finale werd er gesproeid. Dat beloofde dus een heel spektakel te worden in de eerste bocht. De bestuurder van de sproeiwagen krijgt een groot compliment. De baan was zo goed gesproeid dat het stof er net af was en de rijders alle 15 door de eerste bocht heen kwamen.

John van de Coelen uit Baarlo was de hele dag al erg sterk en pakte de kopstart. Voor Bruno van Landuyt was dit dan ook het enige probleem in deze finale. 10 ronden lang heeft hij gejaagd op van der Coelen maar heeft hij de inhaalactie nooit kunnen plaatsen.

Eric Roodhooft echter startte vanaf de laatste rij en heeft een zeer rustige eerste ronde gereden. Door deze rustige actie kon hij aan zijn inhaalrace gaan beginnen. Zelf was hij zich na afloop niet bewust van het feit dat hij er 6 had ingehaald. Na alle ellende van deze dag was de 9e plaats zijn deel.

Het was een prachtige finale waarin alle 15 sprinters rijdend de finish hebben gehaald. En dat zien we niet vaak gebeuren.

John van der Coelen

Bruno van Landuyt

John Lagodny

Ed van Asten

Andre Bouwmeester

Sprint 2000

Peter Lambrechts had nog steeds zijn arm in het gips zitten. De diehard was er gewoon weer bij met de snelle Honda. In de manches ging het erg lekker maar net niet lekker genoeg om zich rechtstreeks voor de finale te kunnen plaatsen. Er gaan er 12 rechtsreeks naar de finale en de 13e plaats na de 3 manches was voor hem. En dat met tweemaal een 4e en een 6e plaats.

In de kleine finale liet hij de rest van de tegenstanders alleen de achterzijde van het rode frame maar zien. Een overwinning en aansluiten op de achterste rij van de finale was zijn deel.

Patrick Cleys opende erg sterk in Lochem met een eerste plaats. Hierna namen de klasseringen af wat resulteerde in een 3e en een 5e plaats. Dit was ruim voldoende vor rechtstreekse plaatsing in de finale maar net geen eerste rij.

Alsof het de belegering van een kasteel betrof zo stonden de 2000 kanonnen opgesteld.

Het meest verrassende kanon was Erik Nijkamp met een verdiende pole. Met klamme handen is hij de start van deze finale aangegaan. Helaas kon hij zijn pole niet omzetten in de kopstart. Dat kon ook Patrick Cleys niet hij zat vast in de groep en belandde zo niet bij de eerste vijf. Doordat de bochten niet voor Cleys waren aangelegd kon hij niet volgas buitenom rijden. Hierdoor lukte het hem niet om nog veel tegenstanders in te halen. Een 7e plaats was zijn uiteindelijke deel. Hiermee blijft Cleys leider in de tussenstand met 3 punten voorsprong op Freek Gussinklo.

Peter Lambrechts reed keurig maar onopvallend in de finale. De Ludwig man scoorde een mooie 10e plaats. Meer zat er voor hem niet in vandaag.

Bennie Fielt

Denny Verberk

Freek Gussinklo

Willem Snijder

Erik Nijkamp

Na een prachtige autocrossdag die tropisch warm is verlopen konden we met een voldaan gevoel huiswaarts keren.

De ACCLa heeft in ieder geval een goede generale gehad voor hun volgende NK op 5 augustus in Ruurlo. Even de afsleepdienst een paar tips geven om het tijdverlies te beperken de volgende keer. Afgezien daarvan kon er met een gerust hart het bed worden opgezocht door de goede organisatie.

Op naar de eerste Europokal komend weekeinde in Terwolde en dan op zaterdag 8 juli zien we elkaar weer voor de 4e wedstrijd van het VeKa NK Autocross op de altijd prachtige kleibaan van Visvliet.

 

 


VeKa Nederlands Kampioenschap Autocross Aalten 21 mei 2006

Leek de eerste NK lang op zich te laten wachten na de winterstop, staat er 15 dagen later alweer een NK op het programma in Aalten.

Aalten, in de Achterhoek, ligt op een steenworp afstand van de Duitse grens.

Aangezien de Duitse plaats Borken hier redelijk in de buurt ligt waren er op voorhand geruchten dat het VeKa NK Autocross afgelast zou worden vanwege de varkenspest.

Gelukkig was dit allemaal niet het geval al waren er wel voorzorgsmaatregelen genomen d.m.v. ontsmettingsdoeken op de toegangswegen.

Tevens werd er afgeraden om via Duistland en Winterswijk naar Aalten te komen rijden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

De afgelopen week deed er zich nog een ander probleem voor en dat was de veelvuldige regenval. Iedere inwoner van Aalten is afgelopen week met zijn boormachine naar de baan gegaan om er gaatjes in te boren zodat het water weg kon lopen. Dit hebben ze zo goed gedaan dat de baan er zwaar maar goed bijlag.

De mooie nieuwe professionele nummerborden die tijdens de 1e NK te zien waren voldeden nog niet helemaal. Praktijkervaring leerde dat de cijfers voor de jury moeilijk leesbaar waren, wat overigens niet heeft geleid tot foutieve klasseringen. Hierdoor werd besloten iedereen weer van nieuwe stickers te voorzien, uiteraard nog steeds met hoofdsponsor VeKa en de verschillende klasse sponsoren.

De baan is net als in Baarle Nassau een zware en lange zandbaan. Op een andere locatie als 2 jaar geleden ligt maar liefst 10 Ha terrein op ons te wachten. Met een mooie brede chicane ziet de 800 meter lange baan er indrukwekkend uit. De breedte van de baan is op de smalste plaats "maar" 32 meter dus hier kun je echt van een baan spreken.

Er zal zich dus weer een hete strijd gaan ontwikkelen in Aalten tijdens de 2e NK die Stichting Sportevenementen Aalten in hun al lange bestaan organiseert.

Gelukkig waren er voor de organiserende SSA een hoop aantal deelnemers naar Aalten gekomen. In totaal waren er bijna 200 maar door de strenge technische keuring bleven er maar 183 officiële deelnemers over.

Het hoge deelnemers aantal is wel te verklaren want per slot van rekening is het ook de laatste wedstrijd om te auto’s te testen voor de Europokal. Deze vindt volgend weekeinde in het Belgische Beervelde. Ook dit terrein is geteisterd door de vele regenval en hierover wordt deze week ook een belangrijke beslissing genomen over het al of niet doorgaan.

Het weekeinde tussen de 2 NK’s in was een rustig weekeinde voor onze landgenoten.

Sooi Ermens heeft zijn tijd gebruikt om de schade aan de Kever weer te repareren.

Eric Roodhooft heeft de dag na de 1e NK Stefaan Raaymakers nog laten rijden in zijn auto. Dit verliep redelijk goed al moest Stefaan wel weer even wennen na de winter.

Bruno van Landuyt heeft zijn wagen vertroeteld. Na de vele schades van 2005 doen zij het erg rustig aan. Het lijkt wel of Bruno geen wedstrijd ritme nodig heeft om goed te kunnen rijden.

Peter Lambrechts heeft de tijd genomen om zijn arm te laten rusten. De auto had geen verdere schade over gehouden van de klap in Baarle Nassau maar zijn arm des te meer.

De volgende dag bleek namelijk dat de arm gebroken was. Zijn arm heeft klem gezeten tussen zijn rekje en de grond. Komende dinsdag moet hij er aan geopereerd worden en wordt de lelijke breuk met schroeven vast gezet.

Het Janssen Autosport Team gebruikte hun schaarse vrije weekeinde om de trailer terug op orde te brengen. Nadat dit allemaal afgerond was werd de auto nog geïnspecteerd na de overwinning in Baarle Nassau. Ook hiermee was alles oké dus kon de strijd weer worden aangegaan.

Keverklasse

Sooi Ermens was er gelukkig ook weer. Dat betekent dit jaar al meer deelname in de NK-serie dan in 2005.

In totaal waren er 30 inschrijvers en met de sinds vorig jaar ingestelde regels dus 2 volle manches met 15 auto’s elk.

Sooi was erg constant in de manches alleen die ene goede klassering ontbrak. Met 2x een 5e plaats en 1x een 6e plaats stond hij 13e. De beste 12 plaatsen zich rechtsreeks voor de finale. Sooi dus op de pole voor de kleine finale die hij redelijk gemakkelijk wist te winnen. Maximaal gebruik dus van de zware baan daar hij voor de 5e maal moest aantreden.

In de finale kwam hij ronde voor ronde naar voren gekropen wat uiteindelijk resulteerde in een 8e plaats in de eindrangschikking. Zo konden er dus weer 12 punten mee worden genomen naar Rijkevorsel.

In de tussenstand neemt Sooi de 11e plaats in.

Lammert Brink

Jan-Willem van Eerden

Gerald Kemper

Jan Paul Klaster

Marco Raben

Sprint 1600

De pechduivel was deze keer mee gereisd met Bruno van Landuyt. Tijdens de eerste manche ontstond een herstart doordat Kees Snel met zijn Peters motorfiets over de kop was gegaan. Tijdens de herstart brak er iets in de versnellingsbak van Bruno van Landuyt. Pure pech en zodoende kon de terugweg al vroeg worden aanvaard.

Schrale troost voor Bruno was het lage deelnemers aantal van in totaal 18. Aangezien er nog een deelnemer met veel pech uitgevallen was mocht Bruno de 17e plaats en de daarbij behorende 2 punten mee nemen. Misschien zal aan het einde van het seizoen nog blijken dat het 2 waardevolle punten zijn.

Eric Roodhooft was vol vertouwen in Aalten aangekomen. Na de test bij de NVACT zag het er allemaal goed uit met de sterke Hayabusa motor. Toch bleek de motor in de manches nog niet helemaal optimaal. Het ontbreekt aan startsnelheid en een beetje topsnelheid. Dit was duidelijk te zien op het lange rechte stuk na de start. Wat de Vaillant verkoper in de bochten en de chicane liet zien was echter van hoogstaande klasse. Door op de limiet zeer snel buitenom door de lange en ruime bochten te gaan wist hij het verloren terrein telkens weer goed te maken.

Dit resulteerde telkens in lijfbehoud want met 2x een vierde plaats en zelfs nog een 3e plaats zette hij zich als 7e in de finale.

In de finale was er dus nog maar 1 landgenoot vertegenwoordigd om de lang 8 ronde aan te gaan. Zoals de gehele dag al het geval was de start niet goed genoeg.

Roodhooft hanteerde in ieder geval de zeer efficiënt gebleken rijstijl van de manches en lag continu op de 7e plaats. Een klein foutje in de een van de laatste ronden zorgden ervoor dat Roland Dekkers nog langszij kon komen.

Met een 8e plaats was Eric ontevreden maar toch blij dat hij de finale heeft gehaald. Zichzelf kon hij hiervoor niet de schuld geven na zijn subliem gereden ronden, de motor/bak combinatie des te meer.

John Lagodny (L)

Bart van Deursen

Ed van Asten

Edwin Tolkamp

John van der Coelen

Sprint 2000

De opvallendste rijder was vandaag toch echt Peter Lambrechts. Met zijn linker arm in het gips ging hij de strijd aan. Doordat er geen enkele verwachting binnen het Ludwig team was oogde Peter erg relaxed.

Op de vraag of het niet schadelijk kon zijn voor zijn arm antwoordde Peter dan ook laconiek dat het dinsdag d.m.v. de operatie allemaal weer hersteld gaat worden van binnen.

Klinkt raar maar door het lage verwachtingspatroon ging het in de manches gewoon geweldig met Peter. Van de 31 deelnemers wist hij over de 3 manches een directe plaats in de finale voor zich op te eisen. Na 2x een 7e plaats en een 2e plaats was de 11e startplek zijn deel.

In de finale reed Peter erg gedegen en onopvallend. Als je zo altijd en 9e plaats in de finale kan halen doe je het helemaal niet zo gek. Maar om daar je gebroken arm niet voor te laten helen gaat wel erg ver.

Patrick Cleys kende een voor zijn doen slecht begin. Door de verkeerde banden keuze in de 1e manche slechts een 3e plaats behaalt. Dat beloofde dus wat toen hij met de juiste banden aan de start stond voor de 2e manche. En inderdaad leverde dit direct een overwinning op. De laatste manche leverde het slechtste resultaat op met een 4e plaats.

Alsnog een mooie 4e plaats en in ieder geval dus een plaats op de eerste rij.

Het kon niet uitblijven dat de hele dag al ijzersterke Willem snijder de kopstart zou pakken. Hierna volgden Freek Gussinklo, Peter Versluis, Eimert de Groot, Patrick Cleys en Denny Verberk.

Zo subliem als het in Baarle Nassau ging was het nu net niet. De complete finale heeft Patrick op de 3e plaats gereden met geen moment uitzicht op meer. Dit had te maken met wat kleine versnellingsbak problemen. Al met al moet het Janssens Autosport Team tevreden zijn. Jammer is alleen dat de grootste concurrent voor dit seizoen, Peter Versluis, een plaats voor hem eindigde.

In de tussenstand is het Cleys aan de leiding op 1 punt gevolgd door Peter Versluis.

Willem Snijder

Peter Versluis

Patrick Cleys (B)

Denny Verberk

Bennie Fielt

Na een prachtige autocrossdag die niet te warm maar gelukkig wel droog is verlopen konden we met een voldaan gevoel huiswaarts keren. Op de terugweg met mijn reisgenoot nog lekker nagebabbeld en de conclusie getrokken dat we voor 8 Euro toch weer veel en lang plezier hebben gehad vandaag. Waar vind je dat nog vandaag de dag voor zo weinig geld.

Op naar de eerste Europokal komend weekeinde in het Belgische Beervelde en dan op zaterdag 10 juni zien we elkaar weer voor de 3e wedstrijd van het VeKa NK Autocross op de altijd prachtige kleibaan van Lochem.

 

 

 

VEKA NK Autocross Baarle Nassau 6 mei 2006

VEKA NK autocross een nieuwe naam voor wat vroeger, nog niet eens zo heel erg lang geleden, nog gewoon het NK autocross was.

VEKA-Group uit Werkendam en Bestuur Sectie Autocross hebben voor dit jaar een sponsor overeenkomst gesloten voor TV coverage. Hierdoor is het mogelijk geworden dat er ruime samenvattingen van de 6 wedstrijden van het VEKA NK Autocross worden uitgezonden in het programma RTL rallyreport op RTL7.

Elk voorjaar trek je weer dezelfde conclusie: De winterstop heeft te lang geduurd.

Uiteindelijk komt de 6e mei dan toch weer aangesneld en ontmoeten we iedereen weer in het rennerskwartier.

Wat uit de vele foto’s en verslagen in de vele bladen en internetsites al bleek kun je dan eindelijk met eigen ogen aanschouwen.

Soms vraag je jezelf af waar iedereen de tijd vandaan heeft gehaald de afgelopen winterperiode. De ene bolide nog mooier klaar gemaakt dan de andere. En dat allemaal op een oppervlakte van nog geen vierkante kilometer te bewonderen.

Op de cross tijdens paasmaandag op hetzelfde terrein lieten onze landgenoten alweer zien er klaar voor te zijn.

Sooi Ermens had niet ingeschreven voor de NK’s. Vorig jaar heeft hij alleen maar aan de eerste NK deelgenomen. Op vrijdagavond voor deze eerste NK is de auto toch gereed gekomen en werd alsnog besloten te gaan deelnemen. Laten we hopen op meerdere wedstrijden van Sooi.

Patrick Mommen heeft er dit jaar voor gekozen de wedstrijden van de NVACT zo veel mogelijk te rijden en af en toe in een Europokal mee te strijden. Jammer dus dat hij het NK dit jaar laat schieten. Het is namelijk de enige titel die hij in zijn zeer succesvolle loopbaan niet heeft behaald.

Na een zeer lange stop door de vele motorproblemen waren we ontzettend blij Bruno van Landuyt weer aan het werk te zien. Met een verse frisse Audi motor stond hij aan de start voor zijn eerste test met zijn witte A&P sprinter.

Eric Roodhooft had de auto pas op het allerlaatste moment klaar en wist de wagen op paaszondag nog op de testbank te krijgen. Hier bleek alles goed te functioneren en de korte reis naar Baarle Nassau werd aanvaard. Na anderhalve ronde bleek de nieuwe Hayabusa motor het goed te doen maar de versnellingsbak niet want deze scheurde. Erg spijtig voor hem.

Peter Lambrechts, de vloerenlegger uit Berlaar, had flink uitgepakt deze winter. De vertrouwde VW motor was ingeruild voor een oersterke Honda S2000. Hiermee bleek hij super snel te zijn op de zware zandbaan. Het gaat misschien wat ver maar hij maakte op mij een zeer sterke indruk en mag tot de kanshebbers voor de titel gerekend gaan worden in 2006.

Patrick Cleys behoort elk jaar tot de super favorieten in de Sprint 2000. Met een evolutie van zijn oude motor en een heel nieuw frame start hij dit seizoen. Met het frame en de mechanica kent hij in de eerste crossen van dit seizoen enorm veel problemen. Als hij van deze problemen verschoond blijft wordt hij dit jaar de eerste Belgische Nederlands kampioen.

Jan Petrusson heeft nog weinig tijd voor het NK. De nog altijd zelfstandig ondernemer heeft drukke werkzaamheden en is erg druk met de voorbereidingen van de eerste Europokal in Beervelde op 27 en 28 mei.

De baan lag er op deze dag een stuk beter bij dan 4 weken geleden. De baan was mooi opgedroogd en kon hierdoor langer en ruimer worden opgezet. Dat de baan echter zwaar zou zijn stond op voorhand al vast.

Voordat het startlicht op deze warme voorjaarsdag voor het eerst op groen sprong was er een indrukwekkende en emotionele minuut stilte voor de vorige week plotseling en veel te vroeg overleden Nederlander Jeroen van der Valk van het gelijknamige banden service bedrijf.

Er waren erg veel rijders op deze eerste NK afgekomen namelijk 203 in totaal.

Alleen in de toerwagenklasse waren er te weinig deelnemers om een kleine finale te kunnen laten rijden.

Uit de deelnemerslijsten en de daar uit voortgekomen startopstelling bleek dat de ACCG hun borst kon gaan nat maken. In totaal stonden we 54 manches en 13 finales op het programma.

Dat het een spannend jaar gaat worden bleek in de manches van alle klassen.

Er moest super veel strijd geleverd gaan worden om überhaupt in de finales te kunnen komen.

De prachtig aangelegde baan zorgde hier ook voor. Een lange en vooral ruime baan met aan het einde van het 2e rechte stuk een kleine knik wat net niet voor chicane door kon gaan.

Keverklasse

Sooi Ermens met de R-Power kever had de auto dan laat klaar op de vrijdagavond voor het NK maar liet er geen twijfel over bestaan dat de kever goed in elkaar gezet was.

De 1e manche begon wat twijfelachtig met een 6e plaats. Manche 2 en 3 liet Sooi zien waarvoor hij was gekomen namelijk winnen van de in totaal 30 kevers.

Dit leverde hem de beste startpositie op voor de finale. Hoopvol werd gestart maar na een paar ronden moest Sooi opgeven en zette de kever aan de kant.

Dit leverde hem de uiteindelijk 15e plaats op maar er had veel meer in kunnen zitten.

Sprint 1600

Uiteindelijk maar 2 landgenoten meer in de Sprint 1600. Bruno van Landuyt begon aan zijn 2e wedstrijd van dit seizoen. Met vochtige handen aan de start daar telkens werd gehoopt dat de motor het dit jaar gaat volhouden.

De 1e start van Bruno was fenomenaal. Direct pakte hij de leiding en had al een aardig gaatje met de rest. In leidende positie moest hij de A&P buggy aan de kant zetten. Schrik in het VLB team maar gelukkig bleek het maar om een lekke band te gaan.

In de 2e manche kon dus met een gerust hart van start worden gegaan. Dat deed hij ook en dit resulteerde in een overwinning waarbij de 2e bijna op een recht stuk achterstand gereden werd. Aangezien de baan enorm groot was had Bruno een enorme voorsprong opgebouwd. Manche 3 eindigde hij 5e en hiermee was een plaats direct in de finale veilig gesteld.

Eric Roodhooft had een nieuwe versnellingsbak gestoken in de Hayabusa. In een nieuwe kleurstelling (paars met grijs) werd zonder enige cross ervaring dit jaar begonnen.

De Sunoco buggy eindigde direct op een 5e plaats. Eric was hierover niet geheel tevreden en ging proberen nog wat meer uit de motorfiets te persen.

Dit lukte pas in de 3e manche waarin een mooie 4e plaats werd behaald en tussendoor nog een 7e plaats was ook voor hem een directe plaats in de finale verdiend.

Bruno van Landuyt mocht als 7e zijn startpositie gaan kiezen en Eric Roodhooft kreeg de 10e plaats toebedeeld. Beide op tweede startrij daar er in de finale een 5-5-5 opstelling is.

Vorig jaar was de finale van de Sprint 1600 er een die iedereen zich nog kan herinneren met de mega crash van Jan Petrusson.

Door de vele ruimte in de eerste bocht leek een herhaling van 2005 niet voor de hand te liggen. Gelukkig gebeurde dit ook niet.

John Lagodny liet zien dat de Nederlandse titel wel weer eens naar Luxemburg zou kunnen gaan in 2006. Na een koprol in de manches werd er door hem wel erg strak gereden in de finale. Zijn overwinning kwam dan ook geen moment in gevaar.

Bruno en Eric reden een weinig opvallende finale en eindigden achter elkaar op de plaatsen 7 en 8. Beide zonder problemen de gehele dag doorgekomen en dat geeft toch weer wat rust naar de volgende NK.

Gelukkig voor de Sprint 1600 waren er weer veel deelnemers (23) en was het redelijk verdeeld tussen de automotoren en de motorfietsen. In de einduitslag was Eric Roodhooft de 3e motorfiets op de 8e plaats. Lagodny en Oomen pakten de eerste 2 plaatsen met hun motorfiets en daarna waren het gewoon 5 automotoren. Laten we hopen dat het de rest van het seizoen zo mooi verdeeld blijft.

Sprint 2000

Ook hier 2 landgenoten aan de start. De 237 van Peter Lambrechts behoort op voorhand tot de favorieten na de goede prestaties hier met de Pasen.

Helaas voor Peter sloeg hij in de eerste manche over de kop. Waarschijnlijk werd de rechterachterband van de velg gedrukt en hapte de Hakvoort buggy in het zand.

Peter hield hier een zeer pijnlijke linkerarm aan over. De schade aan de auto was nog te overzien. Door de vele fans van het Ludwig team besloot Peter toch om de 2e en 3e manche rijden. Met pijn en moeite wist hij de wagen rond te krijgen over de zware baan maar het stuur vasthouden bleek bijna onmogelijk. Hierna werd besloten de wagen in te pakken en de finales vanaf de zijlijn te bekijken. Door niet meer te rijden was de 20e plaats in de eindklassering zijn deel in een veld van 40.

Patrick Cleys kende een heel erg wisselvallig voorseizoen. In de 5 wedstrijden voorafgaand aan deze NK waren er veel problemen. Het nieuwe frame was nog niet zo degelijk gebouwd als de vorige dus menigmaal brak de schakelstang af. Deze week werden er nog extra sterke aandrijfassen aangeschaft want het moet er nu toch maar eens van komen die Nederlandse titel.

In de voorronden was Cleys oppermachtig. Met een 2e en 2 eerste plaatsen was de beste startpositie in finale voor hem.

Zoals elk jaar het geval is staat er in de Sprint 2000 een rijder op die een ijzersterk jaar gaat hebben. Cleys strijdt al jaren om de titel en telkens gaat er een ander met de titel vandoor. In 2006 zou dat Peter Versluis kunnen worden die Cleys een déjàvu kan bezorgen.

De start werd een klein beetje gemist door Cleys. Peter Versluis echter vertrok als zijnde afgevuurd door een kanon. Cleys kwam door de mindere start toch nog als 4e de eerste bocht uit. Een inhaalrace was dus wat ervan moest gaan komen. Na enkele bochten zat Cleys al strak achter Versluis en zou elk klein foutje afgestraft worden door Cleys.

Het foutje bij de subliem rijdende Versluis kwam er. Bij het uitkomen van bocht 2 hield de Hakvoort van Versluis iets in door een misschakeling leek het. Patrick Cleys profiteerde hier direct van en nam de kop over.

De koppositie kwam geen moment meer in gevaar daar Peter Versluis niet meer kon aandringen bij de super rijdende Patrick Cleys.

Net als vorig jaar pakte Cleys de meer dan verdiende overwinning in de openingswedstrijd van het NK en waren er lachende gezichten in het Janssens Autosport Team. Gezien de krachtsverhoudingen dit jaar lijkt het een strijd te gaan worden tussen Cleys en Versluis.

Op nu naar de volgende wedstrijd in de NK-cyclus op zondag 21 mei in Aalten in het oosten van Nederland. Ook hier wacht de rijders een zandbaan die groter en mooier van opzet moet zijn als 2 jaar geleden toen ze ook gastheer voor een NK waren.

Tevens is de NK een laatste mogelijkheid om nog goed te testen voor de Europokal het weekeinde erop.